Skip to content
Nieuwsberichten

Grow-ID krijgt twee nieuwe founders!

Ron Lohuis

Auteur

Grow-ID krijgt een nieuwe CPO & CTO.

Door de huidige ontwikkelingen binnen Grow-ID zijn Daniël van der Berg en Jonatan Elgersma afgelopen week ingestapt in de functie Chief Product Officer (CPO) en Chief Technical Officer (CTO).

Wat houdt een CPO en CTO functie in en waarom nu?

Wat houden de functies in?

De Chief Product Officer wordt ook wel Head of Product genoemd. De CPO is hierin eindverantwoordelijk dat de productstrategie strookt met de algemene bedrijfsstrategie. Deze functie zal bekleed worden door Daniël van der Berg.

Een CTO (Chief Technical Officer) is de technische functie binnen het managementteam. De CTO is verantwoordelijk voor alle technische aspecten rondom de ontwikkeling van het platform en digitalisering als bedrijf. Jonatan Elgersma zal in de functie CTO stappen.

Grow-ID haalt met Daniël & Jonatan twee ervaren tech ondernemers in huis. Daniël en Jonatan werken inmiddels zeven jaar samen als founders binnen RYSST & Co Create, twee software bedrijven met zowel junior als senior software developers in dienst en met klanten als Wehkamp en Univé.

Waarom nu?

Sinds 1 januari 2022 is een omslag gemaakt in het businessmodel. Tot 31 december 2021, was Grow-ID gepositioneerd als Young Professional agency en is vanaf 1 januari 2022 gepositioneerd als Market Network.

Sinds deze verandering hebben er ontwikkelingen plaatsgevonden in de toename van projecten, ontvangen feedback van gebruikers en het aantrekken van investeerders. Aankomend jaar wordt er daarom gebouwd aan een nieuwe versie van het platform met nieuwe software as a service (SaaS) integraties, een nieuwe marketplace en de integratie met bestaande SaaS oplossingen via API’s.

Hierdoor wordt het voor opdrachtgevers en opdrachtnemers mogelijk om gecentraliseerd hun nieuwe en bestaande samenwerkingen te beheren. Hierdoor wordt het voor beide partijen makkelijker om nieuwe samenwerkingen op te zetten, dynamischer samen te werken en het overzicht te bewaren tussen alle verschillende samenwerkingen.

Door de grote (technische) omslag die wordt gemaakt en de bijdrage hierin van Daniël & Jonatan, zullen zij naast hun officiële functie daarom ook de titel als co-founders dragen.

Meer weten?

Eerder schreef onze community manager Vincent Cremer al een interview met Daniël over het belang van digitaliseren. Binnenkort volgt meer informatie over Daniël & Jonatan.

Jonatan (l) & Daniël (r)