Skip to content
Artikelen

Vanuit het oogpunt van een opdrachtgever: het belang van digitaliseren

Vincent Cremer

Auteur

Digitaliseren vanuit meerdere perspectieven.

Digitaliseren, hoe doe je dat en waarom zou je dat nou doen binnen jouw bedrijf? Deze twee vragen worden beantwoord in een drieluik interview vanuit het perspectief van een specialist, een opdrachtgever en een innovatief bedrijf dat zelf hard inzet op digitalisering. Vorige week schreef ik over het belang van digitaliseren vanuit het oogpunt van een specialist, vandaag neem ik je mee in het tweede deel van het drieluik: het belang van digitaliseren, vanuit het oogpunt van een opdrachtgever!

Alien Oelen, eigenaresse A plus Groep

We kijken in dit blog naar het ondernemers-perspectief en dan in het specifiek naar de rol als opdrachtgever; wat komt er bij kijken, waarom zou je werkzaamheden uitbesteden en wat is de ervaring? 

Alien, bekend in Groningen om haar expertise op het gebied van slaap (Slaap expert aan de Universiteit van Kiev), maar ook als bestuurder bij FC Groningen in de Maatschappij, komt bij me aan tafel zitten en we beginnen het gesprek. 

We praten bij na een aantal maanden elkaar niet gesproken te hebben, en op een gegeven moment vraag ik: “Wat was voor jou nou eigenlijk de motivatie om te gaan digitaliseren?”.

Alien haar antwoord bevat een aantal onderdelen en ze legt uit dat het digitalisatie traject haar in staat stelde om meer gebruik te maken van haar ‘kracht’. Dat wat ze leuk vindt om te doen, of ‘de menselijke synergie’ staat bij haar voorop. Ze heeft na de zomer een project afgerond via Grow-ID en zegt dat de impact op haar, haar medewerkers & studenten nog iedere dag doorgaat.


BLIJVEN LEREN IS VOOR EENIEDER VAN BELANG.” – Alien Oelen 

De learning curve voor haarzelf, zet ze tegenwoordig in bij haar personal brand. Voor Alien haar medewerkers was het regelmatig een uitdaging om deze veranderingen door digitalisering bij te benen, maar ook zij zien de toegevoegde waarde in van het digitale aspect voor de studenten. En haar studenten, zegt ze, die vinden het erg verhelderend. Ze ervaren het als een groter geheel door het gebruik van blended learning (online leren & offline toepassen).

Menselijke synergie is met blended learning nóg prettiger

De verwachtingen van studenten zijn door covid-19 erg veranderd, en door het aanbieden van blended learning is dit nu voor iedereen ‘gelijk toegankelijk’, iets wat daarvoor uit den boze was. Het aantal aanbieders in haar werkveld groeit en de vraag voor het differentiëren van het aanbod groeit. Terwijl Alien haar ambities door het dak gaan, is ze blij met wat ze nu voor haar studenten kan betekenen. Het digitalisatie traject in de vorm waarin ze dat nu heeft gedaan helpt haar in haar bedrijfsvoering. Het ‘versterkt de Unique Selling Point van A Plus’ en geeft haarzelf de ruimte om haar ambities na te leven.

Omdat ‘morgen weer alles anders kan zijn’ maakt ze gebruik van (e.g.) haar digitale lesstof voor het werven van nieuwe studenten maar zorgt ze er ook voor dat haar bestaande studenten door kunnen studeren binnen de A Plus groep.  

Ze geeft aan dat het proces van digitalisatie af en toe een uitdaging was, maar door de juiste insteek te vinden en het stellen van de juiste vragen wist ze waar ze moest zoeken. Alien haar ambitie om iedere dag nieuwe dingen te leren zorgde ervoor dat ze dit nieuwe proces snel onder de knie had. Ze beschrijft het proces als ‘inspiratie tot meer’ en moedigt haar studenten dagelijks aan tot anders kijken, want ‘wie anders kijkt ziet meer’. 

Wie anders kijkt ziet meer

In deze altijd veranderende (coach)wereld, in combinatie met het groeiende aantal concullega’s in de industrie was het vergaren van de juiste feedback van groot belang. Juist de feedback die ze kreeg van haar werknemers, studenten en naasten was van groot belang! Ze gebruikte deze informatie om zich te verplaatsen in de motivaties & behoeftes van de studenten en speelde ze hierop in tijdens het ontwikkelen van haar leerplatform. 

In het kort heeft digitaliseren voor Alien dus een boel positieve veranderingen met zich meegebracht. Persoonlijk draagt het bij aan haar altijd groeiende belangstelling voor het blijven leren en zorgt het in de dagelijkse dag van Alien en haar medewerkers voor een verlichting van arbeid en stelt het digitaliseren ze in staat te doen wat het allerbelangrijkst is: kennis overbrengen. En daarnaast zorgt het natuurlijk voor een betere leerervaring voor Alien haar studenten, ‘iets dat je iedereen gunt’. 


Alien Oelen bij haar op locatie in Ruinen

Benieuwd naar het volgende verhaal van het drieluik of de eerste gemist?

Dit artikel is geschreven door Vincent Cremer, Community Manager binnen Grow-ID. Vincent neemt je graag mee in de gesprekken die hij de afgelopen weken heeft gevoerd met onze community leden over de waarde van digitaliseren.

Is jouw bedrijf op zoek naar de juiste kennis en skills in digitalisering? Het platform van Grow-ID helpt je geheel objectief om via de inhoud van je vraagstuk tot de juiste partij te komen zodat je een succesvollere samenwerking aan kunt gaan met een van de aangesloten zakelijke dienstverleners. Neem in dat geval gerust contact met ons op!

Heb je het vorige artikel van het gesprek met Vincent en Daniël, eigenaar van RYSST gemist? Lees dit artikel hier terug!