Skip to content
Artikelen

Wat is het effect van investeren in online marketing?

Eliza van der Werf

Auteur

Alles online.

Tegenwoordig is bijna alles online. Dit is dan ook de manier om snel iets te vinden, zoals bijvoorbeeld een product of dienst. Door je online marketing goed voor elkaar te hebben, wordt je online zichtbaarheid verbeterd en je naamsbekendheid vergroot. Maar hoe kun je dit nou het beste aanpakken? Wat zijn de mogelijkheden? Of gewoon nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral verder!

Een voorbeeld.

Om te beginnen eerst een simpel voorbeeld: je bent op zoek naar een bepaald product. Het eerste wat je doet is op Google zoeken, waar het product verkrijgbaar is en natuurlijk de prijs. Maar wat als je nu niet kunt vinden wat je zoekt? Dan baal jij, maar het bedrijf dat het product aanbiedt ook. Er gaat dus iets mis.

Als bedrijf wil je dit probleem oplossen. Waar begin je mee? De juiste strategie. Maar hoe vind je deze en welke factoren zijn van belang? Om de strategie te kunnen bepalen, moet je eerst het probleem definiëren. Laten we het voorbeeld er weer even bijpakken. Uit het voorbeeld komt naar voren dat het probleem ligt bij de online marketing, en met name de online vindbaarheid.

Van probleem naar oplossing.

Een plan om dit te optimaliseren is dus nodig. Binnen dit plan worden, onder andere, analyses gemaakt van bijvoorbeeld de website en de prestaties ervan. Maar waarvoor zijn deze analyses nodig? Door de prestaties te beoordelen, kunnen de sterke en zwakke punten worden beoordeeld. Aan de hand hiervan kunnen de zwakke punten omgezet worden in sterke punten.

Naast de prestaties van de website zelf, wordt er ook gekeken naar statistieken van bijvoorbeeld SEA, social media en andere online kanalen waar de onderneming aan gekoppeld is. Dit zijn bijvoorbeeld Google Ads of de content op Instagram.

Deze verschillende factoren zijn weer toepasbaar op het voorbeeld. Wanneer deze worden verbeterd en getest, kunnen de resultaten aanzienlijk worden verbeterd! Bovengenoemde zijn nog maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden om jouw online zichtbaarheid te verbeteren en te optimaliseren!

Denk je nu; help! Of ben je nu gewoon nieuwsgierig geworden en benieuwd wat ik of een van mijn collega’s bij Grow-ID voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *