Skip to content
Artikelen

Welke prioriteiten stel jij in tijden van corona?

Lotte van Dam

Auteur

Prioriteiten binnen je onderneming of organisatie.

Waar liggen de prioriteiten binnen jouw onderneming of organisatie? Of het nou op basis van gevoel of keiharde cijfers is, iedere ondernemer heeft zijn/haar prioriteiten. Een reeks duidelijke prioriteiten stellen is van belang om elk plan, initiatief of strategie succesvol te laten zijn. Het hebben van een plan met op elkaar afgestemde prioriteiten die de groei van een bedrijf ondersteunen, creëert een gemeenschappelijk beeld van het doel en de wil om het te bereiken.

Het samenstellen van prioriteiten.

Voor het stellen van prioriteiten is het belang dat iedereen binnen de organisatie op dezelfde pagina zit met dezelfde richting voor ogen. Bouwend op het doel en de filosofie van de organisatie zorgen de prioriteiten voor een focus binnen de organisatie die zal zorgen voor succes. De vraag die hierin centraal staat is: Wat zijn de meest belangrijke dingen die we zouden moeten doen?

Belangrijke elementen.

Een aantal elementen zijn belangrijk om mee te nemen in het stellen van prioriteiten.

Ten eerste moeten de prioriteiten duidelijk zijn. “Verbeteren van klanttevredenheid” staat bij iedere onderneming of organisatie hoog op het lijstje, maar hoe duidelijker het doel, des te zekerder het doel.

Ten tweede, om de aandacht te geven aan datgene wat het belangrijkste is, moet het aantal prioriteiten tot een minimum worden beperkt.

Ten derde, in plaats van percentages, gebruik absolute nummers om doelen te stellen en vooruitgang te meten!

Tot slot, op individuele basis moeten persoonlijke doelen worden gesteld, in lijn met de prioriteiten, om deze beter meetbaar en toegankelijker te maken.  

Impact van een crisis.

Prioriteiten zijn altijd gevoelig voor interne en externe invloeden, maar sinds COVID-19 is dit in een sneltreinvaart gekomen. Factoren die altijd stabiel waren en bepaalde processen of structuren waar je altijd op kon vertrouwen komen op losse poten te staan. Veranderende normen, waarden en principes hebben een ingrijpende impact op vraag en aanbod. Door deze bizarre tijden is het soms lastig om door alle bomen het bos nog te zien. 

Waar liggen jouw prioriteiten?

Heeft u de prioriteiten van uw organisatie helder voor ogen of heeft COVID-19 ervoor gezorgd dat uw zicht troebel is geworden? Prioriteiten zijn iets unieks, en is voor geen enkele onderneming of organisatie precies hetzelfde. Een goede combinatie van beschikbare krachten en middelen binnen de organisatie om de korte en lange termijn doelen te halen kan nog een hele puzzel zijn. Wat deze crisis ons heeft geleerd is dat wat vandaag vanzelfsprekend is, hoeft dat morgen niet te zijn. 

Bent u klaar voor de uitdagingen van morgen? Vanuit Grow-ID kunnen de Business Consultants een objectieve blik werpen op uw organisatie. Neem contact met ons op om te kijken wat we voor jouw onderneming of organisatie kunnen betekenen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *