Skip to content
Nieuwsberichten

Grow-ID heeft de financieringsronde geopend!

admin

Auteur

Grow-ID heeft de financieringsronde geopend! 

Grow-ID heeft een financieringsronde via Leapfunder geopend. Afgelopen periode hebben we de eerste investeerders mogen verwelkomen en zijn we nog druk in gesprek met andere strategische investeerders. Hierover later meer! 

Grow-ID is een platform waar bedrijven makkelijk projecten kunnen opzetten en managen, via deze projecten kan er gemakkelijk worden uitbesteed en kunnen externe oplossingen sneller en makkelijker in huis gehaald worden. Hiermee willen we de oplossingen binnen de markt van zakelijke dienstverlening voor ieder bedrijf toegankelijker maken! 

Afgelopen periode hebben we veel gewerkt aan onze positionering en impact die we maken als Startup. We zien dat we met ons platform steeds meer bedrijven alternatieve oplossingen kunnen bieden voor het grote personeelstekort in een snel veranderende arbeidsmarkt. Hierdoor zien we nog meer tractie en interesse bij bedrijven en prospects ontstaan vanwege de urgentie die dit met zich mee brengt!

Wil jij met ons mee bouwen aan de toekomst van het zaken doen? Neem dan contact met ons op en we vertellen je graag meer!

Veel gestelde vragen

Waarom opent Grow-ID een financieringsronde? 

Grow-ID heeft sinds begin 2021 een mooie organische groei weten te realiseren. Vanuit een proof of concept fase hebben we gekeken naar de behoefte in de markt. Vervolgens is een prototype gelanceerd waarmee pilot projecten zijn gedraaid. Hierdoor hebben we veel inzichten, informatie en data vergaard waarmee de eerste versie van het platform (prototype) doorontwikkeld kan worden tot een SaaS platform (MVP en market-fit product). 

De voornaamste reden om een financieringsronde open te zetten is om tijd te kopen waarmee de organische groei versneld kan worden. 

Tijd kopen doen we op drie verschillende manieren: 

 1. om de ontwikkeling van het SaaS platform te versnellen door niet afhankelijk te zijn van de financiering vanuit huidige omzet. 
 2. om de focus (in relatieve zin) te verplaatsen van projecten naar het bouwen aan de startup. 
 3. om mensen aan te nemen waarmee meer focus kan worden toegepast om een aantal kernonderdelen binnen Grow-ID verder en beter door te ontwikkelen. 

Wat gaan we doen met de (Pre) Seed Funding? 

Grow-ID is in totaal op zoek naar €300.000 voor de volledige financieringsronde. Dit bedrag wordt verdeeld in drie verschillende tranches. 

De tranches zijn als volgt verdeeld: 

 1. Tranche 1 wordt gebruikt om de de MVP van het SaaS platform te bouwen. 
 2. Tranche 2 wordt gebruikt om de eerste versie van het volledige SaaS platform te bouwen in combinatie met het bouwen van een operationeel fundament binnen Grow-ID. 
 3. Tranche 3 wordt gebruikt om de eerste versie van het volledige SaaS platform in de markt te lanceren en dit landelijk uit te rollen. 

We focussen ons op de volgende milestones om met de (Pre) Seed Funding te behalen:

 • Het bouwen van een volledig geautomatiseerd SaaS platform
 • Team aannemen en dit team kunnen faciliteren met goede arbeidsvoorwaarden, kantoor en middelen, om A-talent te verbinden aan Grow-ID.
 • Operationeel fundament bouwen binnen Grow-ID zodat opschaling mogelijk is.
 • Go-to-market campagne bij lancering van SaaS platform
 • Landelijk partner netwerk opzetten zodat maatwerk binnen het platform mogelijk is.
 • Uitbouw Grow-ID richting de rest van Nederland met landelijke opdrachtgevers

Wat zoeken wij in investeerders? 

Grow-ID staat open voor meerdere vormen van financiering/investeerders. Afgelopen periode hebben we meerdere gesprekken gevoerd met business angels, venture capital en private equity. 

Hierin hebben we voornamelijk ontdekt dat we graag samenwerken met investeerders die ons met de volgende zaken kunnen helpen: 

 • financiering van minimaal €10.000 per investering. 
 • meebrengen van een relevant netwerk voor nieuwe opdrachtgevers, dienstverleners of partnerschap mogelijkheden. 
 • het opbouwen van een startup/bedrijf vanaf de start en hierin kunnen adviseren. 
 • uitdragen van het verhaal en de visie van Grow-ID! 

Het belangrijkste is dat er een onderlinge klik is waarmee over de komende aantal jaren prettig met elkaar samengewerkt kan worden. 

Wat maakt ons uniek? 

Grow-ID is actief in de markt van zakelijke dienstverlening met een B2B SaaS platform. Hierin concurreren we met een aantal vergelijkbare platformen zoals Upwork, Fiver en Sortlist.

De grootste unieke factor van Grow-ID is dat vergelijkbare platformen focussen op matchmaking tussen partij A en B waar Grow-ID focust op het bouwen van een platform dat faciliteert in het opzetten en managen van externe oplossingen op projectbasis. 

Matchmaking is een tool binnen het platform van Grow-ID wat partijen kunnen gebruiken, dit in combinatie met verschillende tools, processen en services waar gebruik van gemaakt kunnen worden. Hiermee worden we geen tussenpersoon maar een faciliterende partij. 

Daarnaast focust Grow-ID zich op het creëren van oplossingen op projectbasis waar relaties en samenwerkingen kunnen worden opgebouwd. We zien een grotere trend binnen de arbeidsmarkt en markt van zakelijk dienstverlening waarin wordt gekeken naar het aanpakken van vraagstukken en uitdagingen binnen een project.
Voorheen gebeurde dit vaker vanuit een relatie-minded perspectief, dit verschuift dus naar een project-minded perspectief.  

Deze twee aspecten zorgen er voor dat we als SaaS platform een first mover advantage hebben binnen de markt van zakelijke dienstverlening. 

Hoe zorgen wij voor groei? 

Grow-ID zorgt via drie aspecten dat we klaar zijn om op te schalen. Dit doen we door de technologie binnen het platform te ontwikkelen waarin het faciliteert zodat meerdere stakeholders in staat zijn om gebruik te maken van het platform. Hierin is het mogelijk om heel dynamisch projecten op te zetten. 

Daarnaast zal er continue goed worden gekeken naar vraag en aanbod binnen het platform zodat dit goed op elkaar kan worden aangesloten. Vanuit hier kunnen weer nieuwe tools, processen, diensten of producten worden toegevoegd aan het platform of door Grow-ID zelf worden ontwikkeld. 

Ten slotte focust Grow-ID op het opzetten van partnerschappen en het bouwen van een community. Partnerschappen worden aan het platform van Grow-ID gekoppeld en Grow-ID integreert het platform in hun business/dienstverlening. Binnen de community krijgen Opdrachtgevers, Dienstverleners en Partners een gezicht, hiermee wordt duidelijk wie gebruikt maakt van Grow-ID en op welke manier.

Hoe ziet de toekomst eruit binnen Grow-ID? 

Grow-ID ziet zichzelf de komende jaren in de volgende vijf concrete stappen ontwikkelen, dit is gebaseerd op de lange termijn visie om externe oplossingen in de markt van zakelijke dienstverlening toegankelijker te maken door structuur, transparantie en objectiviteit toe te voegen. 

De stappen zijn als volgt: 

 1. Een SaaS platform ontwikkelen waarbij bedrijven op projectbasis hun externe oplossing kunnen vinden door uit te besteden en samen te werken met de juiste dienstverlener. Projecten kunnen makkelijk opgezet en beheerd worden. 
 2. Het SaaS platform van Grow-ID verder ontwikkelen door allerlei nieuwe vormen van oplossingen aan het platform toe te voegen. Hierbij kun je denken aan SaaS producten, data & insights, een learning academy en een online community gedeelte. 
 3. Als Grow-ID zelf nieuwe digitale producten, dienstverlening en tools ontwikkelen en deze integreren in het SaaS platform. 
 4. Het platform binnen de zakelijke dienstverlening zijn waar iedere oplossing gevonden kan worden en waarbij gemakkelijk nieuwe en bestaande samenwerkingen in projectvorm kunnen worden opgezet. Een digitale ondersteuning bij het zakendoen! 
 5. Het concept en platform kopiëren naar andere service industrieën. Hierbij kan gedacht worden aan technische dienstverlening, facilitaire dienstverlening, healthcare dienstverlening en makelaardij als voorbeeld. 

Hoe kom ik in contact? 

Mocht je meer en gedetailleerdere informatie willen ontvangen kun je de volgende dingen doen: 

 1. Neem een kijkje op Leapfunder (onderstaande knop) waar we gedetailleerd informatie verschaffen! 
 2. Stuur Jens Visser een bericht op LinkedIn of stuur een mail naar jensvisser@grow-id.com
 3. Plan een kennismaking in via de onderstaande Hubspot link! 

Stel gerust vragen, we gaan graag het gesprek aan om te kijken of samen verder kunnen werken aan Grow-ID!