Skip to content
Artikelen

Een LinkedIn bedrijfsprofiel, heb ik dit nodig?

Ron Lohuis

Auteur

Een LinkedIn bedrijfsprofiel, heb ik dit nodig?

Je bent ondernemer. Je bent startende of hebt al veel ervaring opgedaan in het ondernemerschap. Je verkoopt diensten of producten welke je misschien zelfs ook produceert. Je hebt nog amper tot geen klanten of hebt al een enorm klantenportfolio opgebouwd. Je vraagt je af (of niet), wat je nu nog meer kunt doen met jouw bedrijf, voor jouw (potentiële) klanten. Het antwoord op je vraag is eenvoudig: Maak een LinkedIn bedrijfsprofiel!

Je wordt er tegenwoordig mee platgegooid; marketingbureaus die jouw social media, of in dit geval LinkedIn wel even een boost kunnen geven, je volgersaantallen kunnen verhogen en je leads brengen door hun diensten af te nemen. De kans bestaat natuurlijk dat zij dit ook daadwerkelijk kunnen realiseren. Maar wat nou als je dit eenvoudig zelf kunt doen?

 

De waarde van LinkedIn

LinkedIn is een wereldwijd zakelijk platform waar meer dan 600 miljoen mensen op zijn aangesloten met in Nederland meer dan 8 miljoen accounts waarvan er dagelijks honderdduizenden online zijn. Als je ondernemer bent en enkel in Nederland zaken doet, dan is de kans al heel erg groot dat jouw doelgroep zich op dit platform bevindt.

Het platform LinkedIn biedt je namelijk de mogelijkheid om jouw ervaring en deskundigheid met je netwerk te delen. Daarnaast is LinkedIn uitermate geschikt om met jouw potentiële klant in contact te komen. Door jouw ervaring, deskundigheid maar ook informatie over je bedrijf te delen, zullen je profielbezoekers een indruk krijgen van wat jij te bieden hebt.

Echter zal wat jij te bieden hebt, niet direct voor al jouw connecties interessant zijn. Wat niet vergeten moet worden is dat LinkedIn een zakelijk platform is wat niet enkel dient voor directe acquisitie. LinkedIn is namelijk het perfecte platform om zakelijke relaties mee aan te gaan. Wanneer je niet direct met jouw connectie zaken kunt doen of juist al zaken hebt gedaan, kun je ook vragen om een aanbeveling. Juist hierom is het ook van belang om met regelmaat content te posten waarmee jouw doelgroep zich kan identificeren.

 

Op naar een LinkedIn bedrijfsprofiel

Het is inmiddels wel duidelijk geworden wat je in potentie laat liggen als je geen gebruik maakt van LinkedIn. Potentiële klanten loop je mis maar ook is het een gemiste kans op meer naamsbekendheid.

Wanneer je ondernemer bent en wel al een persoonlijk profiel hebt op LinkedIn, is dit een eerste goede stap. Wij zien helaas vaak dat deze ondernemers lang niet altijd een bedrijfsprofiel hebben. Vaak zijn de redenen hiervoor dat er in het bedrijf niet genoeg tijd is om dit op te pakken of dat de waarde hiervan niet wordt ingezien. Indien het laatste, wees je er dan van bewust dat je veel potentie laat liggen.

Indien er binnen jouw bedrijf geen tijd is om hiermee aan de slag te gaan, ga dan eens het gesprek aan met een marketingbureau voor uitbesteding. Zie je inmiddels wel de waarde in van een bedrijfsprofiel maar heb je geen behoefte aan uitbesteding? Begin dan eenvoudig zelf en maak desnoods hier elke week wat tijd voor vrij. Je zult zien dat het vrij eenvoudig is en wie weet levert het je al snel rendement op!

Het aanmaken en inrichten van een bedrijfsprofiel kost je nog geen halfuur tijd. Hieronder volgen een aantal stappen hoe je snel en eenvoudig een bedrijfspagina aanmaakt.

Stap 1:

Wanneer je LinkedIn open hebt staan, zie je bovenin een navigatievenster. Klik op het icoontje ‘Werk’, scroll in het geopende venster naar onderen en klik vervolgens op ‘Bedrijfspagina maken +’.

Stap 2:

Een nieuwe pagina wordt geopend waar je vier mogelijkheden tot het aanmaken van een bedrijfspagina ziet. Klik vervolgens op jouw betreffende bedrijfspagina.

Stap 3:

Vul vervolgens de informatie verder in wat gevraagd wordt. Vul dit in eenkeer goed in zodat je hier geen omkijken meer naar hebt, scroll helemaal naar onderen en maak jouw bedrijfspagina aan.

Stap 4:

Vul de verdere informatie vervolgens in naar actualiteit en waarheid om paginabezoekers de informatie te bieden die zij wellicht benodigd zijn. Deze informatie kun je altijd weer naar actualiteit aanpassen en is daardoor een doorlopende stap.

 

Jouw LinkedIn bedrijfsprofiel

Nu je alle stappen doorlopen hebt en dus een eigen bedrijfsprofiel hebt, moet je zorgen voor content. Dit is net zoals stap 4 hierboven een doorlopende stap. Zorg dat er minstens elke week content wordt gepost zodat het voor volgers interessant is om jouw bedrijfsprofiel te volgen. De content die je plaatst kan natuurlijk enorm variëren, maar blijf altijd aan je doelgroep denken en zorg dat de content hierop aansluit.

Wanneer je dit consistent oppakt zul je merken dat het na verloop van tijd makkelijker wordt en minder tijd zal gaan kosten. Wanneer je merkt dat het gemakkelijker wordt om content te maken, probeer dan je content weer te optimaliseren.

Uiteindelijk is social media een marathon die je start op slippers maar door te optimaliseren uitloopt op de hardloopschoenen die aansluiten bij jou en je doelgroep.

Zie je de waarde in van een bedrijfsprofiel maar wil je dit zelf toch niet oppakken? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend (online) gesprek om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken.