Skip to content
Artikelen

Voordelen van conversie optimalisatie

Ron Lohuis

Auteur

Wat houdt conversie optimalisatie in?

Conversie optimalisatie is een krachtige tool voor het verbeteren van de prestaties van een website. Met behulp van een CRO-strategie kunnen bedrijven hun website aanpassen om meer verkeer te genereren, meer bezoekers te converteren naar klanten en hun conversiepercentage verhogen. Hoewel het tijd en moeite kost om een effectieve CRO-strategie te implementeren, zijn de resultaten vaak de moeite waard. Hieronder volgen een aantal voordelen van conversie optimalisatie.

Een persoonlijke ervaring.

Conversie optimalisatie stelt bedrijven in staat om een meer gepersonaliseerde ervaring te bieden aan hun klanten. Met behulp van conversie-optimalisatie kunnen bedrijven hun website aanpassen aan de behoeften en interesses van hun bezoekers, waardoor de ervaring voor de bezoekers meer gericht en relevant is. Dit komt vaak pas tot stand wanneer er veel wordt getest door middel van A/B testing.

Verbeteren van prestaties.

Ten tweede kan conversie optimalisatie de prestaties van een website aanzienlijk verbeteren. Door het verkeer en de data te verzamelen en te analyseren, kunnen bedrijven hun website optimaliseren om meer bezoekers te converteren. Deze strategie kan leiden tot meer verkopen, meer klantenbinding en een betere ROI (return on investment).

Meer zichtbaarheid van je bedrijf.

Ten derde helpt conversie-optimalisatie bedrijven om hun online zichtbaarheid te vergroten. Door een website aan te passen en te optimaliseren voor zoekmachines, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun website wordt gevonden door potentiële klanten.

Meer dan alleen je website.

Ten slotte gaat conversie optimalisatie verder dan enkel je website. Gebruik je geautomatiseerde mailing voor bijvoorbeeld het versturen van nieuwe aanbiedingen van je bedrijf maar wil je hier meer omzet uithalen, dan zou het interessant kunnen zijn om om aan de slag te gaan met CRO. Een ander voorbeeld zijn gratis downloads die jouw bedrijf biedt om je klanten meer informatie te geven waarna ze (hopelijk) later bij je terugkomen of jij je leads die de whitepapers of quick scans hebben gedownload, kunt opvolgen.

Veel mogelijkheden, veel testen.

Conversie optimalisatie kan een krachtige tool zijn voor het verbeteren van de prestaties van een website. Met de juiste strategie kan een bedrijf meer verkeer genereren, meer bezoekers converteren en daarmee hun ROI verbeteren.

Wanneer jouw bedrijf veelvuldig online actief is op bijvoorbeeld meerdere sociale mediakanalen en de eigen website, dan kan het van groot belang zijn om een uitgebreide strategie op te stellen of dit uit te besteden.

Doordat bedrijven tegenwoordig online steeds meer zichtbaar en actief zijn en de ontwikkeling in technologie het gedrag en behoeftes van consumenten veranderd, is het belangrijk om veelvuldig te gaan testen. Gebruik je geautomatiseerde mailing? Test bijvoorbeeld eens om de mail te beginnen met de naam van de ontvanger. De ontvanger van jouw mail voelt zicht hierdoor persoonlijk verbonden met jouw bedrijf en aanbieding, wat de conversie kan verhogen.