Skip to content

Hoe werkt het?

1. Aanvraag

2. Inventarisatie

3. Projectplan

4. Aanbieders

5. Project

Aanvraag

Denk jij dat je via Grow-ID de oplossing voor jouw vraagstuk, uitdaging of project kunt realiseren? Doe dan nu een aanvraag en dan gaan we samen bouwen aan jouw oplossing. 

Tijdens de aanvraag zijn er 2 opties; 1) je weet welk vakgebied, dienst en/of vorm van dienstverlening jou kan helpen, 2) je weet nog niet precies welk vakgebied, dienst en/of vorm van dienstverlening jou kan helpen. 

Weet je het al?

Als je weet welke vakgebieden, diensten en/of vorm van dienstverlening jou verder helpt bij jouw project wat uitbesteed kan worden dan kun je binnen het vakgebied via de verschillende diensten of dienstverlening een aanvraag doen. Heb je meerdere vakgebieden nodig dan kun je een project op maat vanuit meerdere vakgebieden aanvragen. Alle informatie zal worden samengevat in een ‘service option sheet’. 

DIENSTEN MEERDERE VAKGEBIEDEN – PROJECT OP MAAT
Weet je het nog niet?

Als je nog niet precies weet welke vakgebieden, diensten en/of vorm van dienstverlening jou verder kan helpen bij jouw project. Dat kun je vanuit een New Business Consultant een aanbeveling ontvangen over alle mogelijkheden. Deze mogelijkheden zullen samen met alle informatie samengevat worden in een ‘service option sheet’.  Deze aanvraag kan gemakkelijk via dienstverlening op maat gedaan worden. 

DIENSTVERLENING OP MAAT


Inventarisatie

Wanneer jij alle mogelijke vakgebieden, diensten & vormen van dienstverlening in kaart hebt zullen we gaan kijken welke van de mogelijkheden van deze dienstverlening exact aansluiten bij de eventuele oplossing van jouw project. De onderdelen waar jij uitkiest zullen in het projectplan samengevat kunnen worden. 

Deze informatie zal vanuit het ‘service option sheet’ komen die jezelf hebt samengesteld of vanuit de aanbeveling van een New Business Consultant. 

Wanneer het al duidelijk is welke diensten en vorm van dienstverlening en jij nodig hebt en een concrete voorstellen wilt zien is de inventarisatie een formaliteit die snel wordt doorlopen.
(Bijv. je zoekt een training over instagram reals of een maandelijks pakket voor je social media). 

De belangrijkste onderdelen binnen de inventarisatie zijn het definitief vaststellen van de vraagstelling, diensten en vormen van dienstverlening. Vanuit hier kunnen de details binnen  het projectplan worden uitgezocht en kunnen er aanbieders worden gevonden die een projectvoorstel kunnen aanleveren. Projectplan

Het projectplan zal een samenstelling zijn van alle gekozen mogelijkheden qua dienstverlening die vanuit de aanvraag en inventarisatie in kaart zijn gebracht. Hierdoor wordt binnen het projectplan de kaders aangegeven waarin duidelijk wordt hoe het project eruit moet gaan zien.

In het het projectplan worden de volgende onderdelen overzichtelijk weergeven, hierdoor weet je precies waar je aan toe bent.

– de projectscope (wat gebeurd er wel en wat gebeurt er niet)
– de projectfases
– de uit te voeren dienstverlening
– de projectonderdelen
– de projectplanning (indicatie, afhankelijk van de projectbieding)
– het projectbudget (range, afhankelijk van de projectbieding)
– het voorkeursprofiel van de stakeholders

Wanneer er inhoudelijk akkoord is gegeven op het projectplan kan er vanuit de aanbieders een projectbieding worden gedaan op het totale project of op verschillende projectonderdelen. Dit gaat in overleg met een Project Management Consultant.

De aanbieders die een projectbieding kunnen doen worden bepaald door:
1. Heb je al een partij of partijen gekozen vanuit waar je een aanbieding wilt ontvangen. Dan zal er een aanvraag bij deze partij/partijen worden uitgezet.
2. Wil je 1 partij voor alle projectonderdelen of mogelijk meerdere partijen voor verschillende (kan 1 partij worden wanneer er per onderdeel voor dezelfde aanbieder wordt gekozen.)
3. Hoeveel biedingen wil je per project of projectonderdeel ontvangen (min. 3 & max. 15)*

* Geldt alleen wanneer er nog geen keus voor een partij of partijen is gemaakt.Aanbieders

Wanneer er akkoord wordt gegeven op het projectplan en de voorwaarden voor de project bieding duidelijk zijn zal er vanuit de lijst met potentiële aanbieders een keus gemaakt moeten worden welke aanbieders een voorstel kunnen schrijven. Hierin zal een Project Management Consultant jou begeleiden door een aanbeveling te doen. 

Wanneer de aanvraag is uitgezet zijn er 10 werkdagen de tijd om als partij een project bieding in te leveren. 

Een project bieding ontvangen vanuit een aanbieder van de benodigde dienstverlening bestaat uit de volgende informatie: hoe wordt er invulling gegeven aan de uit te voeren dienstverlening 

– indicatie van de projectduur (start, doorloop, eind) 
– stakeholders die participeren in het project 
– manier van werken 
– kwaliteitswaarborging 
– prijsopgaaf + voorwaarden (vorm van betaling, termijn project bieding, aanbetaling, garanties). 
– business cases en/of testimonials (optioneel) 
– videopitch (optioneel) 

Wanneer een project bieding is aangeleverd is deze tussen de 30 en 60 dagen geldig, dit is afhankelijk van de voorwaarden die zijn opgesteld binnen de projectleiding. 

Vanuit de ontvangen project biedingen zal er een keus gemaakt moeten worden welke partijen het project of de projectonderdelen kunnen gaan uitvoeren. Wanneer dit nog niet mogelijk is zal er de mogelijkheid zijn om een online gesprek in te plannen met een aantal partijen om gericht vragen te stellen. 


Project

Wanneer er akkoord is gegeven op het projectplan met de gekozen aanbieders zal er richting alle partijen een overeenkomst worden gesloten waarin alle afspraken, werkzaamheden en voorwaarden zijn vastgelegd. 

Wanneer de overeenkomsten zijn gesloten zullen de laatste voorbereidingen voor het project worden afgerond. Instellen van de projectmanagement software, een kick-off meeting, etc.. 

Wanneer alle voorbereiding is afgerond kan er gestart worden met de uitvoering van de dienstverlening. Vanuit hier zal het projectmanagement begeleid worden vanuit de Project Management Consultant. Dit moet jou overzicht en inzicht gaan bieden in de status van jouw project. Je kunt zelf je mate van betrokkenheid bepalen. De Project Management Consultant betrokken bij jouw project voert ook een controlerende taak uit en heeft met jou een periodiek overleg of alles naar wens gaat.

Wil jij precies weten wat Grow-ID voor jou kan betekenen?

Plan dan een meeting in met onze Co Founder Ron Lohuis om te kijken hoe Grow-ID precies van toepassing kan zijn op jouw organisatie.