Skip to content
Artikelen

Waarom is een goed CRM-systeem belangrijk voor jouw bedrijf?

admin

Auteur

Klantrelatiebeheer, oftewel CRM, is een erg belangrijke tool die helaas niet altijd naar behoren wordt gebruikt. Elk bedrijf weet dat het van groot belang is binnen een organisatie om je klanten in beeld te hebben en ze te volgen gedurende het hele traject. Echter, CRM wordt door te veel bedrijven onderschat en in onze ogen is dat een gemiste kans.

Wanneer je gaat werken met een CRM-systeem, houd je het proces van je klant bij wat essentieel is voor jouw onderneming, omdat je inzichten krijgt in je klantrelatiegegevens. Met het gebruik van een CRM-systeem worden je klantrelatiegegevens automatisch bijgewerkt en is het direct toegankelijk voor je werknemers. In het CRM-systeem heb je dus de relatiegegevens van de klant waarmee je kunt bijhouden wanneer je vergaderingen hebt, betalingsgegevens- en geschiedenis van de klant en de verder benodigde documenten die voor jou van toepassing zijn.

Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van een CRM-systeem, gaat er veel (belangrijke) data verloren om de volgende reden. Wanneer er vergaderingen zijn met prospecten of klanten, komt er vaak veel informatie vrij die belangrijk zijn voor het verloop van de samenwerking. Dit wordt genotuleerd of snel opgeschreven, maar de kans bestaat altijd dat notities verloren gaan of niet juist zijn opgeschreven, zeker wanneer een betreffende werknemer een andere functie krijgt of zelfs je bedrijf verlaat. De details over vergaderingen met prospecten of klanten, betalingsgegevens en andere belangrijke documenten moeten dus worden opgeslagen in een systeem die altijd up-to-date is en voor je werknemers beschikbaar zijn.

Doordat alle gegevens van de prospecten en klanten overzichtelijk in het systeem staan, maak je het jezelf makkelijk omdat je nu betere inzichten hebt of kunt krijgen in hoe de klant of prospect over jouw dienst of product denkt. Dit kan alleen wanneer je correcte en adequate gegevens hebt om zo jouw klant beter te begrijpen waardoor je eventuele problemen binnen het zakendoen snel kunt ontdekken en verbeteren, maar ook kunt inspelen op productverbeteringen. Hierdoor stel je jouw klant sneller tevreden waardoor de kans groter is dat hij of zij terugkeert als bestaande klant.

Doordat je met het CRM-systeem sneller en efficiënter kunt werken, kost het je uiteindelijk minder geld. Jouw werknemers houden namelijk meer tijd over voor andere werkzaamheden binnen de onderneming en benodigde gegevens zijn sneller paraat waardoor je sneller kunt werken.

Dit zijn echter enkele voorbeelden van het CRM-systeem hoe het voor jouw onderneming van toepassing zou kunnen zijn, maar uiteraard zijn er nog meer voorbeelden waarom een dergelijk systeem belangrijk is.

Wil jij graag meer informatie over CRM en waarom het voor jou van belang zou moeten zijn? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, en wie weet drinken we binnenkort een kop koffie!

 

NEEM CONTACT MET ONS OP