Skip to content
Artikelen

Het uitbesteden van onderzoek aan Young Professionals

Ron Lohuis

Auteur

Het belang van gedegen onderzoek

Het voeren van onderzoek wordt vaak enorm onderschat, vaak worden er dan ook vanuit aannames beslissingen gemaakt wat verkeerde inzichten kan opleveren.

Of je nu een nieuwe markt wilt gaan verkennen, een nieuwe doelgroep wilt aanspreken of dat je het productaanbod wilt vergroten, onderzoek staat aan de basis van een uiteindelijk goede uitvoering van werkzaamheden.

Daarnaast kun je door structureel onderzoek te doen, tussentijds betere beslissingen maken. Startende ondernemers maken vaak op het begin van ondernemen een concurrentie analyse, maar kijken gaande weg niet meer of er nieuwe concurrenten bijkomen. Door naar dergelijke zaken onderzoek te doen, kun je sneller schakelen wanneer het onderzoek aantoont dat er problematiek schuilt.

De werking van de pillar Onderzoek

Grow-ID werkt vanuit vier verschillende pillars waarmee de continuïteit en groei van bedrijven ondersteund kan worden.

Een van deze pillars is onderzoek. Het uitvoeren van onderzoek naar bepaalde onderdelen zal vaak inzichten bieden die moeten worden gebruikt om efficiëntie en effectiviteit van onderdelen binnen de bedrijfsvoering te verhogen. Het uitgangspunt is uiteraard dat onderzoek kan leiden tot nieuwe inzichten of bevestiging geeft.

Onze Young Professionals kunnen gedegen onderzoek voeren, doordat er vanuit de Hanzehogescholen en Rijksuniversiteiten databanken beschikbaar zijn.

Alleen al vanuit deze databanken, kan de Young Professional veel onderzoek doen. Ook maakt Grow-ID gebruik van een interne databank die inzichten en data verzamelt door middel van opgeleverde projecten.

De Young Professionals moeten daarnaast ook veelvuldig onderzoek doen voor studieprojecten, waardoor zij de ervaring hebben op welke verschillende wijzes dit gedaan kan worden.

Bij het voeren van projecten, is onderzoek fundamenteel doordat de Young Professional inzichten moet vergaren over de markt waar de opdrachtgever zich in verkeert, maar ook wellicht onderzoek moet doen naar de opdrachtgever zelf om het bedrijf te leren kennen.

Want zonder de juiste informatie en data, is de kans erg groot dat je niet je doelstellingen behaalt.

 

Bij Grow-ID staat onderzoek nauw in verband met Uitvoering. Ben je benieuwd wat Grow-ID kan betekenen voor de continuïteit of groei van jouw bedrijf? Bekijk dan onze Diensten pagina, of neem Contact met ons op!