Skip to content
Artikelen

Het juiste plaatje

jensvisser

Auteur

Het is vandaag de dag van de fotografie. In dit bericht, lichten we kort uit waarom visuele content voor jouw bedrijf interessant kan zijn.

Hedendaags zie je dat steeds meer bedrijven gebruik maken van fotografie of videografie. In tegenstelling tot alleen maar tekst, geeft dit de lezer of kijker een visueel beeld wat er zich afspeelt.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dan ook dat videografie 1200% meer wordt gedeeld dan fotografische content. En zoals er vaak gezegd wordt: één beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Nou gaat dit natuurlijk niet altijd op, maar zeg nou zelf wat je prefereert: enkel tekst, of een afbeelding of video?

Buiten het feit om dat zowel video- en fotocontent beter wordt bekeken en gedeeld dan enkel tekst, zitten er meer voordelen aan verbonden.

Doordat je content visueel maakt voor de lezer of kijker, zorg je ervoor dat hij minder snel zijn aandacht verliest; iets wat je dus als ondernemer wilt voorkomen. Deze misschien wel toekomstige klant, wil je uiteraard de aandacht laten behouden en meenemen in jouw visuele boodschap.

Deze video- en fotografische content moet je zo aantrekkelijk mogelijk maken en zijn op vele manieren (voor elk bedrijf anders) interessant in te richten.

Er kan bijvoorbeeld met promoters worden samengewerkt, kan er audio worden toegevoegd onder het beeld en kun je jouw product visueel maken. Hierdoor ziet jouw potentiële klant welke producten gekocht kunnen worden zonder dat hij of zij de deur uit moet om het te zien.

Daarnaast is deze visuele content ook goed op te splitsen in verschillende momenten van posten. Je kan het namelijk delen op je website, maar ook zijn video’s goed uit te snijden waardoor je bijvoorbeeld een quote van een van de sprekers in jouw video, eruit kunt halen en dit op Instagram kunt zetten.

Bovenstaand voorbeeld is een van de vele voorbeelden hoe je video- of fotocontent kunt inzetten. Echter geldt wel altijd: zorg dat je een plan maakt wat je in de video of foto wilt hebben, wie het moet aanspreken, of er tekst in komt of niet en zo ja: welke taal wordt hier gesproken/geschreven?

Kortom; wanneer je video-of fotografie wilt inzetten voor jouw bedrijf, zet hier dan een plan voor op zodat je gestructureerd te werk gaat en zorgt dat jouw boodschap overkomt.

Want zoals het gezegde luidt: één beeld zegt meer dan 1000 woorden.